Міністерство культури України

Виставки
 
 
 
   

До святкування 201 річниці від дня народження Тараса Шевченка в Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка» Моринському музейному комплексі була відкрита виставка робіт вчителів Звенигородської дитячої художньої школи Власенко Людмили Іванівни, Рябіш Ніни Дмитрівни, Лаврінченко Алли Петрівни, Євдокімової Алли Василівни «І барвінком, і рутою, і рястом квітчає весна землю».

У відкритті виставки, крім працівників заповідника, взяли участь учні Моринської загальноосвітньої школи та жителі села. Відвідувачі заповідника зможуть помилуватися картинами до кінця березня. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Всі художниці в різний час закінчили Миргородський керамічний технікум імені М.В.Гоголя, відділення художньої кераміки, здобувши спеціальність художник-майстер. Кожна з них має свій власний стиль.

Власенко Людмила Іванівна, маючи вищу освіту по спеціальності «Образотворче мистецтво», займається декоративним розписом та живописом олійними фарбами. Коли оглядаєш її роботи, складається враження, що, ступивши кілька кроків, опинишся в казці чарівної природи. Багато робіт Людмили Іванівни знаходяться в приватних колекціях. Вона є учасником виставок образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Євдокімова Алла Василівна родом з Херсонщини, але наскільки як художника зачарувала Звенигородщина, що вже понад двадцять років передає свій досвід дітям. Вона має власний художній салон. Картини Алли Василівни мають об’ємний живопис, і дивлячись на них, так і хочеться доторкнутися до намальованої квітки. Роботи її знаходяться в приватних колекціях як в Україні так і за її межами.

Лаврінченко Алла Петрівна займається писанкарством, живописом, керамікою, в її мальованках є відтворення українських традицій та культури. Алла Петрівна нагороджена медаллю «Лауреат творчого фестивалю». Біля тридцяти років вона передає свою майстерність учням Звенигородської художньої школи.

 

Рябіш Ніна Дмитрівна в кожній своїй роботі має зображення квітів. Чи то на дерев’яних тарелях, чи на картинах, погляд глядача милують мальви. Кожна художниця нагороджена грамотами районної державної адміністрації та обласного управління культури і туризму за вагомий внесок в розвиток та популяризацію традиційного народного мистецтва.

 

Спасибі вам, говорять відвідувачі виставки, за вашу працю, за те, що завдяки вашим роботам увіковічнюються чарівність природи, традиції та звичаї Шевченкового краю.

Молодший науковий співробітник
Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка»
Станіслав Суржко 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua