Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

16 березня 2017 року науковці заповідника взяли участь у презентації та обговоренні колективної монографії «Територія мови Тараса Шевченка» (автори С. Я. Єрмоленко, Г. М. Вокальчук, А. Ю. Ганжа, Л. П. Гнатюк, Г.М.Сюта), що відбулася у Національному музеї Тараса Шевченка, м.Київ.

У книжці йдеться про нове бачення мовотворчості Тараса Шевченка як філософії українського Слова. Вміщено інформацію про лінгвокультурні орієнтири творчості Кобзаря: книжно-історичні, народнопісенні, усно-розмовні, літературні, про життя Шевченкового слова в сучасній українській літературній мові. Серед численних праць із шевченкознавства книжку вирізняє сучасний погляд на місію Шевченка в утвердженні нової української літературної мови.

Модератором презентації був доктор філологічних наук, професор, директор Інституту української мови НАН України Павло Юхимович Гриценко 

 
Цього ж дня, скориставшись можливістю, колектив відвідав Музей новин у «Мистецькому Арсеналі» з метою пізнати нові технології у виставковій діяльності та побачити понад 100 унікальних експонатів новітньої історії України.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua