Міністерство культури України

Сумуємо
 
 
 
   

Світлій пам'яті Катерини Григорівни Ткаченко

 

Адміністрація Національного заповідника „Батьківщина Тараса Шевченка” з глибоким сумом повідомляє, що 19 січня 2017 року на 56-му році життя відійшла у вічність Катерина Григорівна Ткаченко, яка сімнадцять років свого життя несла слово Тараса Шевченка до кожної людської душі, кожного серця.

Катерина Ткаченко (дівоче прізвище – Хворостенко) народилася 5 січня 1961 року у селі Петрики Городищенського району Черкаської області, проте дитячі та юнацькі роки пройшли у Шевченковому.

У 1980 році після закінчення Богуславського педагогічного училища розпочала трудовий шлях вихователем дитячого закладу у м.Вишневе. Через рік повертається у рідне село, де у вересні 1986 року розпочинає творчу роботу в українській культурі з посади екскурсовода літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка у селі Шевченковому. З 1998 року по 2003 рік працювала на посаді завідуючої відділом музею.  

Катерина Григорівна була творчою, активною, завжди привітною та доброзичливою людиною. Своїми натхненними розповідями про життя та творчість Кобзаря, історію і сьогодення Шевченкового краю вона запалювала інтерес сотень тисяч відвідувачів, бажання перечитати, переосмислити написане Тарасом Шевченком.  

Кожен, хто хоч раз мав нагоду спілкування з Катериною Григорівною, пробуджувався в усвідомленні себе українцем, бо частину свого життя вона віддала служінню українському народові.

Колектив заповідника „Батьківщина Тараса Шевченка” висловлює щирі співчуття родині Ткаченко Катерини Григорівни.

Спіть спокійно... У Вас є сторожа –
Це Тарасове слово на Вашім віку.
І стоїть біля Вас Матір Божа
Й Україна в вишневім вінку.  

Генеральний директор Л.М.Шевченко
та колектив Національного заповідника „Батьківщина Тараса Шевченка”  

 

Сумуємо, пам'ятаємо...

 

 

Вічная пам'ять...

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua