Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

4 жовтня 2018 року працівники Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» взяли участь у Всеукраїнській науково-практичній конференції «Тарасова гора: люди і події» у м. Каневі, присвяченій 100-річчю прийняття постанови Кабінетом Міністрів Української Держави про взяття під державну опіку могили Тараса Шевченка.

Відкриття конференції розпочалось з урочистої ходи та покладання квітів до могили Кобзаря, а також вшанування пам’яті тих, хто присвятив своє життя, щоб зберегти пам’ять про Тараса Шевченка та його могилу. Недарма Павло Тичина писав: «І, уклонившись праху, ми сходили з гори…»

 
Кожна доповідь конференції була наголошенням про важливу роль державності УНР науковців, громадських активістів для Національної святині. Народні діячі з неймовірною самовіддачею берегли та опікувалися могилою Т. Шевченка, незважаючи на те, що ризикували власним життям.Постать Тараса Шевченка є ключовим знаменником у національній культурі та свідомості українців. Долучаючись до збереження пам’яті про Кобзаря, хранителі залишають пам’ять в історії про себе. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua