Міністерство культури України

Події
 
 
 
   
26 листопада 2019 року в дитячому навчальному закладі «Ромашка» смт. Вільшана відбувся теоретично-практичний семінар «Від джерел народних», в якому керівник закладу Наталія Майборода підготувала для вихователів садочка доповідь про звичаї та традиції нашого народу. В ході роботи учасники брали участь у найрізноманітніших тематичних вікторинах.

На семінар було запрошено завідувача відділу музеїв заповідника Людмилу Метик, яка прочитала для присутніх лекцію «Головний убір української жінки або давно забуте знову в моді» та познайомила працівників дитячого садочка з історією дівочого віночка, української хустки, очіпка, намітки…

Кожен з присутніх з захопленням розповідав про ті хустки, які дісталися їм ще від бабусь, прабабусь та є їх сімейною реліквією.

 

Також було розгорнуто мінівиставку хусток із основного фонду заповідника. На завершення заходу вихователь старшої групи Раїса Муравська запропонувала учасникам намалювати основні елементи петриківського розпису. Кожна робота виявилася унікальною та по-своєму красивою. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua