Міністерство культури України

Події
 
 
 
   
     

17-18 серпня 2019 року вже вшосте відбувся Всеукраїнський фестиваль однодумців під назвою «Ше.Fest». Щодо програми фестивалю, то вона була досить насиченою та змістовною. Кожен з учасників чи гостей дійства знайшов для себе багато чого цікавого. Протягом двох днів діяла просвітницька галявина, на якій можна було насолодитися виступом Київського академічного ансамблю української музики запального гурту «Дніпро», запалювали публіку відомі українські гурти «Сонце в кишені», «Фолькнери», «July8», «Супер 8».  

Між виступами звучали цікаві лекції, а ще гутірки з казкарем Сашком Лірником, письменником Василем Шклярем, актором Богданом Бенюком… Привітала учасників фестивалю заслужена артистка України Руслана Лоцман. 

 

Тим часом не менш цікаво було на художній галявині та на ярмарці майстрів, де була можливість не лише придбати сувеніри, а й спробувати зробити їх власноруч. Для найменших учасників фестивалю діяла дитяча галявина, де з уст дітвори лунала конкурсна поезія Кобзаря, найсміливіші намагалися оволодіти козацькою шаблею, брали участь в інтерактивних програмах та отримували цікаві призи від організаторів.

Для шанувальників театрального мистецтва на сцені Моринського будинку культури було представлено вражаючі вистави «Сон» творчої майстерні «Театр у кошику», м. Львів, та «Гайдамаки» Миколаївського академічного художнього театру. А з музичної сцени доносилися виконання гуртів «ТАРТАК», «ВІЙ», «САД», «KARNA», «Go-A», «ШПИЛЯСТІ КОБЗАРІ».

Цьогорічна фуд-зона не залишила байдужими навіть найвибагливіших гурманів, адже асортимент страв дійсно був розкішний, на всі смаки.

Колектив Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» теж взяв участь у фестивалі. Розташувавшись на інформаційній галявині, науковці знайомили гостей з батьківщиною Кобзаря. В той же час на садибах Шевченків у селі Моринці та селі Шевченкове проводилися екскурсії для всіх шанувальників життєвого і творчого шляху Тараса Григоровича. Відвідавши малу батьківщину нашого відомого земляка, екскурсанти мали можливість оглянути унікальну виставку художніх робіт «ДВОВЗОРИ» художника з Тернопільщини Олега Шупляка, яка діє у Моринському музейному комплексі.  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua