Міністерство культури України

Події
 
 
 
   

 

У селі Шевченкове дитяча установа «Тарасик» знаходиться неподалік літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка, який є центром Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка». В переддень Всесвітнього дня книги і авторського права, 22 квітня 2013 року, науковці заповідника для дошкільнят провели захід – ознайомили з книгою «Дитячий Кобзар», яка минулого року вийшла у Львівському «Видавництві Старого Лева». Вірші та уривки з поем Тараса Шевченка для книги підібрала українська дитяча письменниця Зірка Мензатюк. Завдяки ілюстраціям київської художниці Марини Михайлошиної на яскравих сторінках книги ожили і мальовниче українське село, і щаслива родина, і заквітчана дівчина-весна.

 



Дошкільнята читали напам’ять ліричні рядочки поезії нашого Тараса, а потім заспівали «Зацвіла в долині червона калина».
     
     

До поезії «Тече вода з-під явора…» створили малюнок-аплікацію. На підготовлений ескіз дітки кріпили власноруч виготовлені елементи, і засвітило сонечко, защебетали пташечки, зашелестіла осока, попливли хвилі, а на річечці «хлюпочуться качаточка помеж осокою».

     
     
Завершилася зустріч обміном подарунків. Від Національного заповідника «Батьківщина Тараса Шевченка» дошкільнята отримали зошити і цукерки, а заповіднику дітки подарували паросток дубочка. У весняний день посаджене на садибі батьків Тараса Шевченка маленьке деревце вкоріниться, і сподіваємося, що виросте могутнім велетнем, який вічно символізуватиме єдність поколінь, продовження українського роду, силу українського духу.  
   

 

Ольга Бондаренко, завідувач літературно-меморіального музею Т.Г.Шевченка  

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
©batjkivshhyna-tarasa.com.ua